english
slovenian
Zalai Borásznők
Bemutatkozás
Zalai borvidék
Bortúra a Zala völgyében
Bortréning Szentgyörgyváron
Bortúra Zalakaros
Oszkó - Hegyi Mulatság Bortúra
Letenye – Kalnik Bortúra
Križevci – Lenti Bortúra
Szőlők - borok
Projektbemutatása
Hasznos információk
ANIMA
A honlapfejlesztés a Szlovénia - Magyarország- Horvátország Szomszédsági Program 2004-2006-os támogatási konstrukciója által megvalósított SLO-HU-CRO/065/HU számú és "Borászok piaci esélyeinek növelése" című projekt keretében valósult meg.

Oldalletöltés: 1111638
Bortréning Szentgyörgyváron

_
Helyszín: Szentgyörgyvár, Széchenyi Pince, Bor- és Rendezvényház
8393 Szentgyörgyvár, Kossuth L. út 25.
Időtartam: 1 napos,
Időpont: egyeztetés alapján
Részvételi díj: 6000 Ft/fő/alkalom
Létszám: 10- 30 fő
Megközelíthetőség: Keszthelytől 10 km
Túrafelelős: Zalai Borút Egyesület
8790 Zalaszentgrót, Május 1. u. 38. tel: 83/360-614

A Széchenyi Pince bejárata

10. 00: Házigazda Bezerics Csaba borász bemutatkozása

A pincei kóstoló a gazdával, mindig titkos izgalmakat rejt magában. Szétnézni ott, ahol az egykori gazdák, gróf Széchenyi Ferenc, és fia István is kóstolta boraikat - vendégeikkel, Deák Ferenccel, és rokonaikkal a Festetics családdal - az őseik által épített pincében. Sétálva az új kupolás pincében megérinteni a hordókat, titkon megkopogtatni, kivenni a dugót és ellenőrizni, hogy tényleg benne van-e a lényeg. A leghitelesebb forrásból, a gazdától hallgatni, a vidék és a pince történetét, a borok születésének körülményeit, a talaj, a klíma, a fajta, és az évjárat jellegzetességeit, a készítés módját és hogy a kóstolt bor

Széchenyi Pince 
 most almára, málnára, bodzára, vaníliára,  _vagy éppen citrusfélékre emlékeztető illat,  _illetve ízjegyekkel rendelkezik. 

10. 30: Bortréning:

 Bortároló

- borkóstolás személyi- tárgyi feltételei, borkóstolás technikája
- borértékelés
- ismerkedés a Németh - Bezerics Borház boraival: pátria, Cserszegi fűszeres, barrique Chardonnay, kéknyelű, Cabernet saugvinon, pogányvári rozé (Cabernet saugvinon), lesencefalúi Szürkebarát, lesencefalúi Sauvignon blanc, pannonhalmi Cserszegi fűszeres, badacsonyi Kéknyelű, cserszegtomaji Chardonnay barrique, pogányvári syrah, lesencefalui Cabernet saugvinon, pogányvári Furmint késői szüret, pogányvári pátria késői szüret.
 Célja a kóstolás technikájának elsajátítása, hogy a résztvevők képesek legyenek eligazodni a borkínálat tengerében, házi vinotékájuk összeállításában, és szervírozás területén.
Különlegesség egy bor - érlelés alatti - új kis hordóból történő kóstolása. A család „Németh Borház” által jegyzett borai kerülnek kóstolásra. Ezen alkalmakkor még a jól ismert - már kóstolt - borok is megváltoznak, egészen másként hatnak.


Programfelelős: Németh Borház

  

12. 30: Ebéd a Széchenyi Pincében

Étterem

14. 00: Borok és ételek harmóniája:

- borkiválasztás szempontjai
- borajánlás ételsorhoz
Bezericsné Németh Andrea előadása és gyakorlati bemutatója a kulináris élvezetek csodás világába vezeti be a résztvevőket.

 HOTEL BACCHUS - BORMÚZEUM ÉTTEREM az Európai és a Magyar Vendéglátósok Szövetségének, valamint a Vendéglátó Kamara védnöki táblájával kitüntetett étterem a borok és a kulináris élvezetek kedvelőinek egyaránt zarándokhelye. Az egykori borospincéből kialakított étterem bútorzata öreg présekből, valamint hordókból készült, így szolgálhatják tovább a "jóravágyó embereket". Étlapunk a megszokottakon felül bőségesen kínál helyi ételeket, a vad ételeket valamint Balatoni halakat

Bacchus Hotel - Bormúzeum Étterme 
_és mindezekhez kiváló helyi  borokat a saját _pincészetünkből. Nyári időszakban hangulatos _kerthelységben is helyet foglalhatnak.

Programfelelős: Bacchus Kft.

  

16. 00: Borbírálati verseny Bezerics Csaba borász vezetésével

Borfelismerési, borismereti vetélkedő zárja a tréninget. A magas színvonalú, sok információt-, érdekességet nyújtó, kóstolót vidám ügyességi, pincejátékokkal zárjuk. A oklevelet és bort nyerhetnek a legügyesebbek. A végére az emberben kavarog a misztikum és a tudásszomj, mindent látni, érinteni és ízlelni akar.

Lovaskocsi
17. 00: Lovaskocsis túra az Öreg gesztenyefához
A résztvevők lovas kocsival rövid túrát tesznek a falu körül, és közben megtekintik az öreg gesztenyefát.

Easyweb