english
slovenian
Zalai Borásznők
Borovics Boglárka
Budai Lajosné
Gaálné Major Gabriella
Géri Kálmánné
Hermán Gyöngyi
Kránicz Tamásné
Lábodi Dezsőné
Mikolás Zoltánné
Szakács Zsoltné
Takácsné Martincsevics Veronika
Tóth Győzőné
Zsuppán Melinda
Bemutatkozás
Zalai borvidék
Szőlők - borok
Projektbemutatása
Hasznos információk
ANIMA
A honlapfejlesztés a Szlovénia - Magyarország- Horvátország Szomszédsági Program 2004-2006-os támogatási konstrukciója által megvalósított SLO-HU-CRO/065/HU számú és "Borászok piaci esélyeinek növelése" című projekt keretében valósult meg.

Oldalletöltés: 1111834
Takácsné Martincsevics Veronika

Bemutatkozás

 Már gyermekkoromtól a szőlőbe „kényszeríttetek” a szüleim, Amíg anyával és a testvéreimmel kapáltuk az ültetvényt, apa a borok érését ellenőrizte. Titokzatosnak tartom a pincében zajló tudományos kísérleteket a borok érésére, ezért elhatároztam, hogy igyekszem megfejteni a pincetitkokat és saját érvényesülésem érdekében felhasználni.

 terítés a pincében

 Táj a Martincsevics pincétől

Óvónőként rájöttem, hogy a 3 éves korosztállyal való foglalkozás nagyon hasonlít a laikus borkóstolók másfél liter utáni viselkedéskultúrájához. Elhatároztam, hogy a soproni főiskolán megszerzett pedagógiai tapasztalataimat a borkóstolás terén fogom hasznosítani. Aztán miután két gyermekem megszületett a Zalai Borút és a CELODIN Zalai Alapítvány- segítségével részt vettem egy képzésen, amely segített létrehozni az alkalmazott vinológiai pszichológiát. Vállalkozás bemutatása:
A pincét Fülöp András 1911-ben építette. A birtok egy részét benősüléssel, másik részét éjszakába nyúló kártyacsatával nyerte. A birtok öröklődött apáról-fiúra, míg végül Édesapám és három borász gyermeke (Marci, Laci, Vera) közösen műveljük.
Meghatározó szőlőfajták:
-Olaszrizling
-Szürkebarát
-Zweigelt
A családi pincészet zászlós bora az Olaszrizling-Irsai Olivér cuvé.  

Bortároló szekrény 

A vállalkozásunk jelmondata:„…bort igyatok!

Aztán majd kedvet kaptok

a csókolózásra, a virágszedésre,

a jó mély alvásra, a nevetésre,

és újság helyett reggel

költőket fogtok olvasni.”

 

 

Vállalkozó adatai

A vállalkozás neve: Takácsné Martincsevics Veronika
Címe: Pakod Kossuth út 8.
Elérhetőség: Tel: 06 83/377-055
Megközelíthetősége: Közút: M7 autópálya Marcali Balatonszentgyörgy elágazástól: Keszthely-Zalacsány-Zalaszentgót, Zalabér-Zalaegerszeg útvonalon Zalabértől 3 km.
Vasútvonal: Boba- Zalaegerszeg vasútvonalon Zalabér-Batyk állomáson leszállva, illetve személyvonattal Pakodon leszállva gyalog vagy kerékpáron.
Repülőgép: FLY Balaton Sármellék repülőtéren leszállás után személygépkocsival (30 km), Zalacsány-Zalaszentgrót-Zalabér-Zalaegerszeg útvonalon Zalabértől 3 km.
Turistaút: A piros háromszög mentén a Szakács Ivodától 3264 m, A Budai Villától 7893 m (egyenes lépésekkel számolva)

Easyweb