english
slovenian
Zalai Borásznők
Borovics Boglárka
Budai Lajosné
Gaálné Major Gabriella
Géri Kálmánné
Hermán Gyöngyi
Kránicz Tamásné
Lábodi Dezsőné
Mikolás Zoltánné
Szakács Zsoltné
Takácsné Martincsevics Veronika
Tóth Győzőné
Zsuppán Melinda
Bemutatkozás
Zalai borvidék
Szőlők - borok
Projektbemutatása
Hasznos információk
ANIMA
A honlapfejlesztés a Szlovénia - Magyarország- Horvátország Szomszédsági Program 2004-2006-os támogatási konstrukciója által megvalósított SLO-HU-CRO/065/HU számú és "Borászok piaci esélyeinek növelése" című projekt keretében valósult meg.

Oldalletöltés: 1111818
Gaálné Major Gabriella

Bemutatkozás


Vállalkozás bemutatása: Szeretném röviden bemutatni Zalaszentgrótot. 1984-ben lett a 100. magyar város, a Zala folyó mellett található. Érintetlen erdeivel szemet gyönyörködtető dombjaival idilli táj az idelátogatóknak. Fő nevezettességei: A Batthyány Kastély mellette a Kiskastély, Kőhíd, a Kisszentgróti városrészen a Romtorony, az újjáépített városközpont. Mintegy 56 db vendéglátó és szálláshely van. Ezek közül néhány nagyobb Hotel Corvinus, Fiáker Kisvendéglő, Kis Korona étterem, Termál Szabadidő és strandközpont. A város és környéke kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt. A változatos domborzati viszonyok a kiépített utak, kerékpárút lehetőséget ad gyalog és kerékpártúrára. A messzeföldön híres, sokféle vadat rejtő Zalai erdők, a vadászok, a város határában levő tavak, a horgászok kedvelt helyei. A környéken a lovas sport szerelmesei is kedvükre tölthetik az időt. A tartalmas szórakozást a kulturális csoportok- néptáncosok, fúvósok hagyományos rendezvényei teszik teljessé. Lehetőség van a táj szépségét nem nélkülöző bortúrára is. Pl.: Budai pince, Sebestyén pince. Az itt található víz kiváló minőségű 2002-ben bevezetésre került a Coca-cola termékcsalád tagjaként – a szentgróti kútból nyert ásványvíz – első lépésben hazai piacon / Natúr aqva megnevezéssel/. Szőlőterületünk: Csáford Alsóhegy déli fekvésű legszebb részén található – könnyen megközelíthető. Összterület 4500 m2 - művelési ága szőlő és gyümölcsös. A szőlő középmagas, kordonos. Megtalálhatók a hagyományos korai fajták Csabagyöngye, Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Muskotály, narancs ízű, piros és fehér Chasselas. Borszőlők közül a P 20-as rizling, Kékfrankos. Vidékünkön évtizedes hagyománya volt a Chasselas szőlő termesztésének-eladásának. 1950-es 60-as években farekeszekbe csomagolva falvakban felvásárolták, és jó árat is fizettek érte. Ezt a hagyományt mi is megpróbáltuk továbbvinni, és a termés jó részét a piacon értékesíteni a környező nagyobb városokban. A borszőlőfajtákból bort készítünk. A talajmunkát és a permetezést géppel, a többi munkát a kis terület és a domborzati viszonyok miatt kézi erővel a családtagok segítségével, fő munkahely mellett végezzük. Hordó kapacitásunk 2500 l. Feldolgozást bogyózó és prés segítségével végezzük. A múlt évben szűrő berendezést vásároltunk, hogy ezzel javítsuk a borunk minőségét élvezhetőségét.

 A következő években feladatunk a szőlőfajták kiváltása kevesebb fajtával- jobb minőség elérése. Jelenleg a bor értékesítése nem megoldott, ezt elősegítendően az épületet bővítenünk kell, hogy borkóstolást és egyéb szolgáltatást tudjunk nyújtani. A csendes, szép, nyugodt környezetben a fürdök közelségét figyelembe véve pl.: szálás lehetőséget, meleg ételt, egészségmegőrző túrát, kerékpár túrát lehetne szervezni, célunk a jó minőségű borok megismertetése, a borkultúra népszerűsítése.

Kisszentgróti torony 

 

Vállalkozó adatai

A vállalkozás neve: Gaálné Major Gabriella, Gaál család pincéje
Címe: 8790 Zalaszentgrót Kossuth út 32.
Elérhetőség: Tel: 06 83/360-667, 06 30/994-2005
A vállalkozó személyes bemutatkozás:
Gaálné Major Gabriellának hívnak. Zalaszentgrót Kossuth út 32-ben lakom, férjemmel és 2 nagykorú gyermekemmel 33 éve, Zalaszentgrót PM. Hivatalban dolgozom, jelenleg a pénzügyi és gazdálkodási osztályon.

Easyweb