english
slovenian
Zalai Borásznők
Bemutatkozás
Zalai borvidék
Szőlők - borok
Cabernet franc
Cabernet sauvignon
Chardonnay
Chasselas
Cserszegi fűszeres
Ezerfürtű
Furmint
Irsai Olivér
Kékfrankos
Kékoportó (Portugieser)
Királyleányka
Kövidinka
Leányka
Merlot
Nektár
Olaszrizling
Ottonel muskotály
Pinot blanc
Pinot noire
Pintes
Rajnai rizling
Rizlingszilváni
Sárgamuskotály
Sauvignon blanc
Szürkebarát
Tramini
Zala gyöngye
Zengő
Zenit
Zöld veltelini
Zweigelt
Projektbemutatása
Hasznos információk
ANIMA
A honlapfejlesztés a Szlovénia - Magyarország- Horvátország Szomszédsági Program 2004-2006-os támogatási konstrukciója által megvalósított SLO-HU-CRO/065/HU számú és "Borászok piaci esélyeinek növelése" című projekt keretében valósult meg.

Oldalletöltés: 1111605
Ottonel muskotály

Ottonel muskotály

 (Muscat Ottonel, Muscat Ottonel blanc, Muskat Ottonel, Muskat Ottonel bianco)

Származása Robert Moreau állította Ottonel muskotályelő Franciaországban, szülői feltehetően a Chasselas és a Muscat de Saumur. Elterjedt a Mátraaljai, a Tokaj-hegyaljai, az Egri, a Balatonboglári borvidékeken, de jelen van a Zalai borvidéken is. Telepített terület 2 630ha.
Bora intenzív muskotályos illatú és zamatú, tüzes, de lágy karakterű, minőségi bor. Kitűnő házasítási alapanyag. Az ottonel száraz formában kiegészíti a kicsit fűszeres ételeket, salátákat, raguleveseket.
Fürtje középnagy, átlagtömege 100 g, Ottonel muskotályhengeres vagy kissé vállas, közepesen tömött. Termése aprófürtű, fehéres-sárga rozsdásodó bogyókkal. Közepes termőképességű (8-10 t/ha). Szeptember közepén érik. Beérési cukorfoka 16-20. Fagytűrő képessége jó. Tőkéje laza, vékony vesszőt nevel. Levele szabályos 5 karéjú, világoszöld színű.

 


 

Easyweb